Το φαινόμενο της παγωμένης βροχής «χτυπάει» περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Βίντεο)

Το φαινόμενο της παγωμένης βροχής «χτυπάει» περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (Βίντεο)

By / ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ / Wednesday, 04 December 2019 11:54

 

Το φαινόμενο της παγωμένης βροχής, που δημιουργείται όταν οι σταγόνες «συναντούν» το παγωμένο έδαφος και αυτόματα μετατρέπονται σε πάγο, χτυπάει εδώ και ώρα περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

«Προσοχή σ' αυτούς που βρίσκονται ή κινούνται στα ορεινά της δυτικης Μακεδονίας (πάνω περίπου από τα 1000 μέτρα) στο φαινόμενο της παγωμένης βροχής (black ice) . Και τι σημαίνει αυτό? Η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή γύρω και λίγο κάτω από το μηδέν, και σαν κερί παγώνει ακαριαία κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους, και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ! Σε λίγη ώρα στην περιοχή θα προστεθούν και εκατοστά χιονιού κάνοντας το οδόστρωμα ακόμα πιο επικίνδυνο», έγραψε ο Σ. Αρναούτογλου στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
powered by Rubicon Project

Ανέβασε, μάλιστα, και ένα σχετικό βίντεο που τράβηξε φίλος της σελίδας του πριν από λίγες ώρες στο Νυμφαίο.: facebook.com/SakisArnaoutoglou

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.