ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

«Kατατίθεται σήμερα στη Βουλή η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που, για πρώτη φορά, θα συνοδεύεται από δύο επιστημονικές και απόλυτα τεκμηριωμένες μελέτες» αναφέρει ο Γιάννης Βρούτσης.

 

 

 

Παγώνει έως την επόμενη Δευτέρα η διαδικασία επίταξης εκτάσεων στα νησιά, για τη δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες.

 

Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό περιλαμβάνει την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, την αύξηση των επιστροφών, τη λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, τον αποτελεσματικό έλεγχο των ΜΚΟ, τη διεθνοποίηση της κρίσης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Μηταράκης καθησύχασε τους νησιώτες που αντιδρούν για τη δημιουργία των νέων κέντρων, τονίζοντας ότι τα παλαιά θα πάψουν να λειτουργούν -   «Τελειώνει η Μόρια, τελειώνει η ΒΙΑΛ» - Πρώτη προτεραιότητα η αποσυμφόρηση των νησιών μας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο

 

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στη Βουλή για την οικονομία, την ανάπτυξη και τα εργασιακά μεταξύ του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο τους διασταύρωσαν στα ξίφη τους εκτοξεύοντας αντεγκλήσεις, με την αντιπαράθεση να «ξεφεύγει» κάποια στιγμή, όταν «επιστρατεύθηκαν» προσωπικοί χαρακτηρισμοί και αιχμές.

 

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η αξιολόγηση των υπουργών καθώς στόχος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και να ακολουθήσει ανασχηματισμός.

 

Ο πρώην υπουργός συνοδεύει την ανάρτηση με μια φωτογραφία του σε ελικόπτερο πάνω από τα  Ίμια

 

Σαφές μήνυμα εντός κι εκτός συνόρων έστειλε ο Μητσοτάκης για τα θαλάσσια σύνορά μας, τις ΜΚΟ, το μεταναστευτικό

 

H ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera δημοσιεύει σήμερα άρθρο για τις προκλήσεις της Τουρκίας, με τίτλο «Λιβύη, το παιχνίδι στρατηγικής φυσικού αερίου και πετρελαίου: H Ιταλία στην Μεσόγειο και η τουρκική πρόκληση».

Please publish modules in offcanvas position.