Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ

 

Στις 6 Δεκεμβρίου θα ανάψουν τα φώτα των Χριστουγέννων στο νησί της Σκιάθου.

 

Αν θα έπρεπε να φανταστεί κανείς μια θάλασσα σπαρμένη από ναυάγια, δεν θα χρειαζόταν να πάει και πολύ μακριά.

 

Νέο κεφάλαιο ανοίγει  για τη Σκιάθο. Νέες αεροπορικές συνδέσεις  ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και πρώην εκπρόσωπος της Thomas Cook στο νησί κ. Ευσταθίου, ο οποίος υπέστη τεράστια οικονομική ζημιά μαζί με πολλούς επαγγελματίες από την κατάρρευση του πρακτορείου.

 

Άρχισε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση στη Σκόπελο και από χθες 8 έως 21 Οκτωβρίου θα κατατίθενται οι δηλώσεις των πληγέντων, ώστε να τους καταβληθεί σύντομα αποζημίωση.

Το ναυάγιο Περιστέρα θέτει σε μία νέα και πολύ ενδιαφέρουσα πορεία την Αλόννησο όσον αφορά τον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, χάρη στο βραβευμένο δυο φορές από την Ευρώπη έργο-σημαία σε διεθνές επίπεδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα υποβρύχια μουσεία.Ο Εμίρης του Κατάρ έφτασε στο αγαπημένο του νησί την Σκιάθο μετά από ολιγοήμερες διακοπές στις Κυκλάδες.
Παρουσία συγγενών, φίλων και δημοτών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.
Στα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, που φέρνει στα νησιά των Σποράδων το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφέρθηκε από την Αλόννησο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) Βορείων Σποράδων, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες πρόκειται να αποτελέσει το αναπτυξιακό εργαλείο της νέας περιόδου για τα νησιά, με έργα και δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από το ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Θεσσαλίας.Ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων ηλεκτροδότησης στη Σκιάθο, που χθες βράδυ υπέστη μπλακ άουτ.

Please publish modules in offcanvas position.