“Οι ισχυροί θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν”, εκτιμούν μέσω της “Κυριακάτικης Απογευματινής” κορυφαίοι διπλωμάτες και αναλυτές της Αθήνας και των Βρυξελλών
Μεσοπρόθεσµα δε θα επηρεαστούμε
Στον αντίποδα, µεσοπρόθεσµα, διπλωµατικοί κύκλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις σε Γερµανία και Γαλλία. Για… ψυχολογικούς λόγους, τυχόν επικράτηση του CDU προφανώς θα προβληµατίσει τη χώρα µας. Ως προς τα οικονοµικά, δηλαδή, ενδεχοµένως να συµφέρει περισσότερο την Ελλάδα η επικράτηση του SPD. Οµως, τα γεωπολιτικά θέµατα δεν φαίνεται να επηρεάζονται, µε κυβερνητικές πηγές να τονίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει προτίµηση για το ποιος θα εκλεγεί, µιας κι έχει «εµπιστοσύνη στη σταθερή (πλέον) οικονοµία της και στις ισχυρές της συµµαχίες». Με τη δε Γαλλία, οι διµερείς µας σχέσεις είναι σε τόσο καλό επίπεδο, που όποια πολιτική κι αν ακολουθήσει ο διορισθείς πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού, δεν θα επηρεαστούν. Μας συνδέει, άλλωστε, και η ελληνογαλλική αµυντική συµφωνία που προβλέπει ακόµα και ρήτρα αµοιβαίας στρατιωτικής συνδροµής (άρθρο 2) σε περίπτωση που το ένα εκ των δύο µερών δεχθεί επίθεση στην επικράτειά του από τρίτη χώρα.
Δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Απογευματινή
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr









![Για πρώτη φορά μιλάει ο πατέρας του Βολιώτη Γεράσιμου Ιάσονα – «Δίνει τεράστια μάχη με φρικτούς πόνους και ζει στο σκοτάδι άδικα» [βίντεο]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/04/mqdefault.jpg?resize=320%2C180&ssl=1)





![Η Ελλάδα αποχαιρέτησε την Μαρινέλλα: Ηταν όλοι εκεί, βαθιά συγκινημένοι -Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι Αλεξίου-Νταλάρα [βίντεο]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/03/mitsotakis-kideia-marinela_1.jpg.webp?resize=360%2C180&ssl=1)














![Αχιλλέας Μπέος στα «AquAwards»: Τιμητική παρουσία και βράβευση της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών [εικόνες]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/03/646357930_4197641687165554_4595296198857487396_n-1200x800-1.jpg?resize=360%2C180&ssl=1)










































