Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατασκευή του εργοστάσιου αποβλήτων στον Βόλο με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ. Μανώλης Γραφάκος,, κατά τη σημερινή σύσκεψη όλων των Δημάρχων της Μαγνησίας που μετείχαν στον ήδη καταργηθέντα ΣΥΔΙΣΑ.
Αντικείμενο της σύσκεψη ο τρόπος και οι διαδικασίες που εφεξής θα εφαρμόζονται για την διάθεση των αποβλήτων, με τη συγκρότηση του νέου φορέα σε περιφερειακό επίπεδο.
Παράλληλα, ο κ. Γραφάκος αναφέρθηκε στην ενοποίηση των ΦΟΔΣΑ σε όλη την χώρα, τονίζοντας ότι σε λίγο καιρό στη Θεσσαλία θα λειτουργεί ένα φορέας για όλους τους νομούς.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση για το εργοστάσιο αποβλήτων, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το νέο μοντέλο των ΦΟΔΣΑ.





































































![Στην τελική ευθεία το εργοστάσιο αποβλήτων στον Βόλο – Πως θα λειτουργήσει ο νέος ΦΟΔΣΑ [εικόνες και βίντεο]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2025/01/473559454_499375209428045_8107838047672617970_n-1200x675-1.jpg?resize=750%2C375&ssl=1)









