Τουλάχιστόν δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί ακόμη έχουν τραυματιστεί —ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά— σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπειτα από το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (1/11) στα Βορίζια του Δήμου Φαιστού, στο Ηράκλειο Κρήτης. Το συμβάν φέρεται να συνδέεται με την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος είχε τοποθετηθεί το βράδυ της Παρασκευής (31/10) σε υπό κατασκευή κατοικία, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, δύο οικογένειες φαίνεται να πήραν τα όπλα τύπου καλάσνικοφ, οι οποίες είχαν εδώ και χρόνια προστριβές, και άνοιξαν πυρ η μία εναντίον της άλλης, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό.










Μακελειό στο Ηράκλειο: Ανάμεσα στους τραυματίες φέρονται να είναι και ανήλικα παιδιά
Οι τραυματίες παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά και αγροτικά και μεταφέρθηκαν σε κοντινά κέντρα υγείας. Ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής είναι τουλάχιστον δύο νεκροί άνθρωποι, περίπου τέσσερις σοβαρά τραυματίες και ορισμένοι με ελαφρύτερα τραύματα. Ανάμεσα στους τραυματίες φέρονται να είναι και ανήλικα παιδιά.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη. Λόγω των πολλών τραυματιών, οι οποίοι χρήζουν ιατρικής περίθαλψης, αλλά και της έντασης μεταξύ των δύο οικογένειών, εκτός από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τραυματίες μεταφέρθηκαν και στο ΠΑΓΝΗ, το οποίο κανονικά δεν εφημερεύει, με σκοπό να «μοιραστούν» οι δύο οικογένειες, υπό τον φόβο επεισοδίων.
Μακελειό στο Ηράκλειο Κρήτης: Εκτάκτως ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο επικεφαλής του ελληνικού FBI στο νησί
Μάλιστα, το περιστατικό που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στον οικισμό Βορίζια στο Ηράκλειο Κρήτης έχει προκαλέσει πρωτοφανή συναγερμό και στις ελληνικές Αρχές. Πέραν της κινητοποίησης δεκάδων κλιμακίων από ΟΠΚΕ, ΤΑΕ και λοιπές ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες κατοικοεδρεύουν στους νομούς της Κρήτης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην περιοχή της Μεσαράς ταξιδεύει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, όπως και ο διευθυντής του ελληνικού FBI, (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος) υποστράτηγος Φώτιος Ντουΐτσης. Μαζί τους αναμένονται και επίλεκτοι αστυνομικοί της υπερυπηρεσίας της ΕΛΑΣ.
Για τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων ενημερώνεται απευθείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σκοπός της εσπευσμένης αναχώρησης των κορυφαίων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για την Κρήτη είναι σαφώς ο συντονισμός των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας, αλλά και να σταλεί το μήνυμα πως οποιαδήποτε περαιτέρω εχθροπραξία, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των δύο οικογενειών, δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση ανεκτή.
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο ”Βενιζέλειο”
Στο μεταξύ, σκηνές αρχαίας τραγωδίας διαδραματίζονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο, όπου έχει μεταφερθεί η σορός ενός εκ των νεκρών της αιματηρής επίθεσης στα Βορίζια. Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι συγγενείς θρηνούν και ουρλιάζουν, η μητέρα του θύματος λιποθύμησε, ενώ υπήρξε λεκτική επίθεση και σε αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο.
Διμοιρίες ανδρών της ΕΛ.ΑΣ είναι έξω από τα ΤΕΠ του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας. Βλέποντάς τους, γυναίκα από την οικογένεια του νεκρού φέρεται να τούς φώναξε: «Τι ήρθατε τώρα μπ@@@ρδοι, δυο μέρες τώρα σας καλούσαμε δεν ήρθατε». Ανάλογο κλίμα επικρατεί στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος, με πολλά ξεσπάσματα οργής κατά αστυνομικών.
Πληροφορίες από flashnews.gr και cretalive.gr









![Για πρώτη φορά μιλάει ο πατέρας του Βολιώτη Γεράσιμου Ιάσονα – «Δίνει τεράστια μάχη με φρικτούς πόνους και ζει στο σκοτάδι άδικα» [βίντεο]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/04/mqdefault.jpg?resize=320%2C180&ssl=1)





![Η Ελλάδα αποχαιρέτησε την Μαρινέλλα: Ηταν όλοι εκεί, βαθιά συγκινημένοι -Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι Αλεξίου-Νταλάρα [βίντεο]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/03/mitsotakis-kideia-marinela_1.jpg.webp?resize=360%2C180&ssl=1)














![Αχιλλέας Μπέος στα «AquAwards»: Τιμητική παρουσία και βράβευση της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών [εικόνες]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/03/646357930_4197641687165554_4595296198857487396_n-1200x800-1.jpg?resize=360%2C180&ssl=1)










































