Με έγγραφο προς τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής η Ένωση Υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος Μαγνησίας, καταγγέλλει αποδόμηση κι απαξίωση των Π.Υ. της Μαγνησίας λόγω μεταθέσεων κι όπως αναφέρει:
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
Στις 28/05/2026 κοινοποιήθηκαν οι μεταθέσεις του Πυροσβεστικού προσωπικού, συνέπεια αυτών να μετατίθενται είκοσι (20) συνάδελφοι από τις κεντρικές υπηρεσίες του Νομού Μαγνησίας από τις αρχές Ιουνίου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2026 σε νησιά του Νομού μας και εκτός Περιφέρειας.
Άλλο ένα ρεκόρ δυστυχώς αρνητικό!!
Η απόφαση αυτή αποτελεί αρνητική εξέλιξη και μας απογοητεύει βαθιά γιατί δείχνει ότι η φυσική ηγεσία μας δεν κατανοεί τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του Νομού Μαγνησίας που σύμφωνα και με τον Εθνικό χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου δασικών πυρκαγιών τον κατατάσσει στην υψηλή κατηγορία κινδύνου και στην πραγματικότητα δεν διαθέτει πλεονάζων προσωπικό αλλά αντίθετα σας έχουμε επισημάνει ότι χρειάζεται ενίσχυση.
Το διαχρονικό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν λύνεται με μεταθέσεις – μετακινήσεις και με μείωση της οργανικής δύναμης!! Αλλά αντίθετα απαιτεί σωστές αποφάσεις και σχεδιασμό!!
Με δεδομένη την υποστελέχωση των Πυροσβεστικών δυνάμεων, τίθεται εν αμφιβόλω και η αποτελεσματικότητα των πυροσβεστικών επιχειρήσεων.
Δεν χρειάζεται να σας αναλύσουμε τις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες σε προσωπικό που αφορά μόνο την πρόληψη.
Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της περιοχής μας, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εργασιακή εξάντληση του Πυροσβεστικού Προσωπικού που ήδη είναι επιβαρυμένο με απλήρωτες ώρες εργασίας και οφειλόμενων ημερών κανονικής άδειας προηγούμενων ετών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω θα πρέπει η Φυσική Ηγεσία να ανακαλέσει τις μεταθέσεις και να προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.













































































