Σε μια καταιγιστική εξέλιξη στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, η πρόεδρος διέταξε την άμεση κατάσχεση των υπηρεσιακών υπολογιστών των δικαστικών πραγματογνωμόνων που εργάζονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη διερεύνηση της διαχείρισης του βιντεοληπτικού υλικού που αφορά την εμπορική αμαξοστοιχία του δυστυχήματος των Τεμπών.
Όπως μεταδίδει το larissanet.gr, η ανατροπή ήρθε όταν ο πρώτος μάρτυρας και δικαστικός πραγματογνώμονας παραδέχθηκε ότι διατηρεί φωτογραφίες και βίντεο από την τραγωδία στον υπολογιστή της υπηρεσίας του, παρά την αρχική του αρνητική απάντηση προς την έδρα. Ο ίδιος δικαιολόγησε τη μεταστροφή του λέγοντας πως αρχικά δεν ήθελε να «μπλέξει» την υπηρεσία του, γεγονός που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Υπό τις οδηγίες της προέδρου, αστυνομικοί του ΑΤ Λάρισας, άνδρες της Δικαστικής Αστυνομίας και η εισαγγελέας της έδρας μετέβησαν στους χώρους εργασίας των δύο πραγματογνωμόνων για την κατάσχεση των τερματικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και ο δεύτερος πραγματογνώμονας αρνήθηκε την ύπαρξη υλικού στον δικό του υπηρεσιακό υπολογιστή, η εντολή κατάσχεσης εκτελείται κανονικά και για τη δική του περίπτωση.
Νωρίτερα είχε ήδη ζητηθεί η παράδοση των προσωπικών κινητών τηλεφώνων και των σκληρών δίσκων των εμπλεκόμενων προσώπων.
Πηγή; ΤΟ ΕΘΝΟΣ









![Για πρώτη φορά μιλάει ο πατέρας του Βολιώτη Γεράσιμου Ιάσονα – «Δίνει τεράστια μάχη με φρικτούς πόνους και ζει στο σκοτάδι άδικα» [βίντεο]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/04/mqdefault.jpg?resize=320%2C180&ssl=1)





![Η Ελλάδα αποχαιρέτησε την Μαρινέλλα: Ηταν όλοι εκεί, βαθιά συγκινημένοι -Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι Αλεξίου-Νταλάρα [βίντεο]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/03/mitsotakis-kideia-marinela_1.jpg.webp?resize=360%2C180&ssl=1)














![Αχιλλέας Μπέος στα «AquAwards»: Τιμητική παρουσία και βράβευση της Εθνικής Ομάδας Πόλο Ανδρών [εικόνες]](https://i0.wp.com/www.lifevolos.gr/wp-content/uploads/2026/03/646357930_4197641687165554_4595296198857487396_n-1200x800-1.jpg?resize=360%2C180&ssl=1)










































