Αφενός οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφετέρου κάποιοι από αυτούς, τέσσερις τον αριθμό, φαίνεται πως είχαν και άλλες δραστηριότητες που μονο… «αθλητικές» δεν θα τις έλεγε κανείς καθώς φέρονται να ανήκουν σε οργάνωση που εμπλέκεται σε εκβιάσεις, ξυλοδαρμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί εντόπισαν πολλά όπλα -μεταξύ αυτών πιστόλια, χειροβομβίδες και καλάσνικοφ- καθώς και περίπου 250.000 ευρώ.
Το προφίλ των οπαδών
Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι κάποιοι από τους οπαδούς που συνελήφθησαν έξω από το γήπεδο το περασμένο Σάββατο έχουν εξαιρετικά βεβαρημένο προφίλ καθώς έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμούς, ένταξη σε εγκληματικές ομάδες, εκρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, ακόμη και «μπραβιλίκια» σε καταστήματα.
Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στις τάξεις των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών φαίνεται να αφορά στην «κυριαρχία» στις εξέδρες, ενώ, όπως εξήγησαν στο protothema.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης, η υπόθεση ομοιάζει πολύ με αυτή της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη καθώς πρόκειται για ομάδες οπαδών που εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά και παρόμοιο τρόπο δράσης.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ουδείς εκ των συλληφθέντων οπαδών έχει ανοίξει το στόμα του προκειμένου να εξηγήσει τον λόγο της επίθεσης. Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές, ανέφεραν ότι ο «εμφύλιος» που έχει ξεσπάσει αφορά σε δύο «ομάδες» οπαδών της Θύρας 13. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία ομάδα έχει για επικεφαλής δύο άτομα. Ο πρώτος, με βαρύ ποινικό παρελθόν με εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ακόμη και μέσα σε πανεπιστήμια, έχει καταγωγή από την Αλβανία ενώ ο δεύτερος είναι Έλληνας και διατηρεί κατάστημα στους Αμπελοκήπους.
Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από οργανωμένους οπαδούς του Γκύζη, του Χολαργού, του Αμαρουσίου και του Ζωγράφου. Είναι άτομα ενεργά στο πέταλο των οργανωμένων και έχουν εμπλακεί σε ομαδικά επεισόδια σε ολόκληρη την χωρά και έχουν πλέον ανοιχτή αντιπαράθεση με τους παραπάνω.
Μετά από αυτό ξεκίνησε ένας νέος κύκλος συμπλοκών με τις εμπλεκόμενες ομάδες να χρησιμοποιούν όλες τις τακτικές που γνωρίζουν. Ξυλοδαρμοί στη μέση του δρόμου, ομάδες με δεκάδες δίκυκλα να εφορμούν σε συνδέσμους στα Βόρεια Προάστια ακόμη και «επισκέψεις» στα σπίτια των ατόμων που έχουν τα κλειδιά συνδέσμων.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η συμπλοκή του περασμένου Σαββάτου δεν ήταν τυχαία αλλά επρόκειτο για ένα ραντεβού που είχε κλειστεί εδώ και εβδομάδες. Οι δυο αντίπαλες «ομάδες» αποφάσισαν ότι θα λύσουν τις διάφορες τους κατά τη διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης στη Λεωφόρο με την ΑΕΚ Λάρνακας. Η εικόνα του άδειου πετάλου της 13 άλλωστε ήταν ενδεικτική.
















































































