Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για την έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο – Τα πρώτα στοιχεία κι οι εκτιμήσεις Featured

By / ΤΟΠΙΚΑ / Thursday, 18 April 2024 10:15

 

 

Συνεχίζονται, χωρίς πάντως μέχρι τλωρα αποτελέσματα, οι έρευνες της Αστυνομίας για την έκρηξη μηχανισμού που τοποθετήθηκε στην είσοδο του νυχτερινού κέντρου Premiera το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ καρέ το βιντεοληπτικό υλικό από τα πολυκαταστήματα που γειτνιάζουν με το νυχτερινό κέντρο, κυρίως από το Lidl, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επίθεση φέρονται να εμπλέκονται δύο άτομα, τα οποία έφτασαν στον χώρο με μηχανάκι.Ένας εξ αυτών μετέβη μέχρι την είσοδο του καταστήματος και τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε τσάντα. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε, επιβιβάστηκε ξανά στο μηχανάκι, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, σημειώθηκε η έκρηξη, που ακούστηκε σε όλη την πόλη του Βόλου και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον εξωτερικό κυρίως χώρο.

Οι Αρχές εξετάζουν τη διαδρομή της δίκυκλης μοτοσικλέτας, προκειμένου να εντοπίσουν πιο χρήσιμες πληροφορίες για το που κατευθύνθηκαν.

Όσον αφορά στην εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε διαφαίνεται από τα πρώτα στοιχεία ότι πρόκειται για δυναμίτη που έχει ως βάση τη νιτρογλυκερίνη, ωστόσο τα ευρήματα της εκρηκτικής ύλης έχουν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Βορείου Ελλάδος κι αν κριθεί απαραίτητο θα σταλούν και στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική.

Author

Lifevolos

Lifevolos

Login to post comments

Please publish modules in offcanvas position.